:: Bevezetö :: Szivárványország :: Utazási Ajánlatok ::

Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing   Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing
Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing

::: Dél-Afrika.com Partnerek :::

Welcome to DubaiHotels.ae, Dubai Hotels, Dubai Conferences, Dubai Golf Courses and United Arab Emirates tourism Dél-Afrikai Hotelek, Gépkocsibérlés, Túrák és Golf csomagok. - VIZUMOK

Sth-Africa | CyberCapeTown | 1CampsBay | Cafe Erte

Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Hotels Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Villas Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Tours Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Cars Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE
Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE
Vissza :: Tõrténelem :: Szállás :: Szabadidõ :: Térkép :: Információ :: Idõjárás :: Kapcsolatfelvétel
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Szórakozás

Elárulod, hogy hogyan szoktad agyonütni az idõt? Hogy mit szeretsz? Nekünk mindenre van ötletünk!

A páratlan természeti szépségeket? Elgurulhatsz négy keréken a Jóreménység Fokra (Cape of Good Hope), felrepíttetheted magad drótkötélpályán az Asztal hegyre (Table Mountain), hallgathatod az Agulhas foknál (Cape Agulhas) az Atlanti és Csendes Óceán egymásnak feszülõ hullámainak robaját, vagy végigutazhatod a páratlan szépségeket kínáló Kerti Utat (Garden Route).

A növényeket? Barangolhatsz a smaragdzöld Kirstenbosch Botanikus Kertben (Kirstenbosch Gardens), vagy gyönyörködhetsz Langebaan virágszõnyegeiben, melyeket a dél-afrikai tavasz terít a lábad elé, s melyek a legszebb keleti perzsaszõnyegekkel vetekszenek.

Talán az állatokat? Lemerülhetsz az óceán mélységeibe az Aquariumban a Waterfronton, meglátogathatod a Fókák Szigetét (Seal Island) vagy a Madárvilágot (World of Birds) Hout Bay-ben, lovagolhatsz struccon vagy rémüldözhetsz krokodiloktól Oudtshoorn-ban és megfigyelheted a bálnák nászát Hermanusban. Ám ha nagyvadakkal való találkozásra vágysz, messzebb kell menned: egészen a Kruger Parkig!

A városok látnivalóira szavazol? Élvezheted a városnézést Fokvárosban (Cape Town), ellátogathatsz a hófehér fokföldi házakkal gyönyörködtetõ õsi egyetemi városba, Stellenboschba, vagy belevetheted magad Knysna színes nyári forgatagába

Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf

És ha kultúrára vágysz? A fokvárosi Nico Színház minden ízlést kielégítõ programokat kínál: operát, hangversenyt, színházi elõadásokat. Van azonban számos más színház is, nyári játékok több városban, sok-sok kiállítás, mûvészeti galéria, s ezek mind tárt kapukkal várják a látogatókat. S akár tudod, akár nem, hogy mi az az IMAX, el ne mulassz egy vetítést a Waterfronton!

Netán sportrajongó vagy? Ha a békésebb mûfajokat szereted, bérelhetsz vitorlást, megmászhatod az Asztal hegyet, szörfözhetsz vagy búvárkodhatsz az óceánban. Ám ha az adrenalin szintedet akarod az egekig lõni, kipróbálhatod a gumiköteles halálugrást, a bungee jumping-ot, ami még a nézõközönség lélegzetét is elállítja, vagy a tubing szédítõ izgalmait, amikor egy õrült sebességgel száguldó parányi gumicsónakban kell túlélned a hatalmas sziklákkal szegélyezett habzó zuhatagokat.

Mondd, szeretsz enni-inni? Mert ha igen, nincs a világnak olyan konyhája, amit meg nem találnál Fokvárosban. A hazai búr ételeken kívül végenincs finomságokat próbálgathatsz, legyen az indiai, kínai, francia, thai, maláj, olasz, vietnámi, német vagy japán. S Fokföld borai! Ha nem akarsz messzire menni, ott van rögtön Groot Constantia híres borpincéje. Ám ha több idõt szánsz a kóstolgatásra, végigjárhatod a Bor Út (Wine Route) szõlõskertjeit, ahol a kitûnõ borok mellett megízlelheted a Fairview tornyában lakó kecskék remek sajtját, vagy kiélvezheted a piknik kosár ízeit Boschendalban az árnyas fák alatt.

Mi maradt más, mint az éjszaka? Válogathatsz a diszkók között, vagy hajnalig rophatod jazz klubokban vagy más szórakozóhelyeken, ahol fekete, fehér, színes zenészek húzzák-fújják a jobbnál jobb ritmusokat.

JÓ MULATÁST!

Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Látnivalók:

Nincs még egy tartomány Dél-Afrikában, amely olyan változatosságot és annyi nagyszerû látnivalót kínál a kíváncsi idegennek, mint Nyugat-Fok (Western Cape), az ország bölcsõje.

Elõször holland hajósok vetettek horgonyt a partjainál 1652-ben. õket azután franciák, németek, angolok, malájok, indonézek és indiaiak követték, újabb és újabb árnyalatokat keverve az õslakosok bõrszínébe. Amikor a holland vitorlák feltûntek Afrika déli csücskének, a Jóreménység Fokának (Cape of Good Hope) vad, sziklás partjainál, ezt a földet a khoi és san törzsek lakták. Ezek a törzsek mára már eltüntek, ám kultúrájukat és génjeiket õk is tovább örökítették egészen napjainkig.

Western Cape arcának minden vonását felfedezheted az Asztal-hegy (Table Mountain) ölében pihenõ Fokvárosban (Cape Town). Fokvárost Anya város (Mother City) néven is emlegetik, hiszen a közel négyszáz évvel ezelõtt mindössze néhány házból álló település volt a szülõanyja annak az országnak, amit ma Dél-Afrika néven ismerünk. A külvárosok, nyomortelepek, falvak, kikötõk és borgazdaságok, melyek nyakláncként ölelik körül a hosszú és keskeny Fok félszigetet (Cape Peninsula), mind-mind egy sajátos vonást adnak a táj hangulatához.

A tartomány elkápráztat változatosságával: keleti határának szubtropikus dús növényzetétõl a nyugati rész félsivatagos egyhangúságán át az északon elterülõ csupasz Karoo fennsíkig az éghajlat és földfelszín számtalan formájával gyönyörködtet s nyújtja a szórakozás ezer formáját ­ Neked, ha ezt az úti célt választod magadnak!

Keletre vezet a Kerti Út (Garden Route), ahol az Indiai óceán meleg hullámaiban fürödhetsz, szörfözhetsz, búvárkodhatsz, s járhatod a tengerpart s a beljebb magasodó hegyvonulatok közt elterülõ páratlan szépségû erdõket, mászhatod a szédítõ sziklákat, evezhetsz az örvénylõ, zuhatagos folyókon, megfigyelheted a különleges vadállatokat, madarakat, fákat, bokrokat és megkóstolhatod a tenger finom gyümölcseit: rákokat, polipokat, a legkülönfélébb halakat. Ha erre veszed az irányt, feltétlenül látogass el Knysnába, a lagúnák, tavak, osztrigák és a felhõtlen nyári szórakozások városába. Ne hagyd ki a páratlan szépségû Tsitsikamma Nemzeti Parkot sem. És el ne mulassz felkapaszkodni az Outeniqua hegy nyaktörõ útjain Oudtshoorn-ba, ahol mesés gazdagság halmozódott fel, amikormég a híres európai divatszalonok strucctollal ékesítették a dámákat. Ma a struccfarmokon meglovagolhatod a nagy futómadarakat, megkóstolhatod a legfinomabb bifsztekre emlékeztetõ húsukat. De láthatsz ebben a városban még különlegesebb állatokat: krokodilokat és gepárdokat is. Ha érdekel a Föld mélye, feltétlenül ereszkedj le a Cango Barlangokba (Cango Caves) ­ nincsenek messze Oudtshoorn-tól, s csodás cseppkövekkel várnak.

Nyugaton, Fokváros környékén a Bor Út (Wine Route) kanyarog végeláthatatlan szõlõskertek közt, ahol a tõkék nyílegyenes sorai elegáns régi házakhoz vezetnek, s a legfinomabb borok és a piknik kosarak válogatott csemegéi várnak Rád. Ha ilyen élvezetre vágysz, menj el Franschhoek-ba, ahol a Franciaországból a Szent Bertalan éj után elmenekült hugenották ültették az elsõ szõlõtõkéket, látogass el Paarl-ba, ahol a jellegzetes fokföldi holland építészet (Cape Dutch) fehér házait a jacaranda fák lila virágzuhataga õrzi, és térj be Stellenbosch-ba, a fiataloktól nyüzsgõ õsi egyetemi városba: biztosan megragad vidámságával és gyönyörû látnivalóival.

Ha Fokvárostól észak felé veszed az utad, hamarosan végeláthatatlan homokdûnék közt kanyarogsz majd, melyeket csak itt-ott vidít fel néhány fûcsomó. Ez a Nyugati Part (West Coast), ahol minden évben egymillió madár - melyek közül mintegy hatvanezer az Antarktiszról érkezik - költi ki a tojásait, ahol teknõsbékák araszolnak át elõtted, ahol annyi a hal, hogy csak bele kell lógatnod a horgászzsinórt a tengerbe, máris kapás van, s ahol perzselõk a nyarak, fogvacogtatók a telek, s szemet gyönyörködtetõk, szívet melengetõk a Langebaani Lagúna környékén a mezõkre vadvirág szõnyeget festõ tavaszok.

Délre a Fok félsziget mindkét partja kínálja magát a látni-, enni-, inni-, szórakozni vágyóknak. Indulj el, mondjuk a keleti parton. Áthaladsz Constantián, ahol az ország legrégibb borgazdaságai várnak tárt pinceajtókkal. Érinted Muizenberget, melynek csodálatos homokos strandja hívogat egy gyors fürdésre ­ bár jó tudni, hogy a tengervíz ezen a tájon mindenütt nagyon hideg. Megérkezel Kalk Bay-be, a régiségboltok és galériák városába. Megállsz Simon¹s Town-ban, Simon Városában, hogy barangolj egy kicsit a szép, régi, vaserkélyekkel díszített házak közt, s megnézd a hatalmas, kavics formájú sziklák közt totyogó frakkos pingvineket. Végül a félsziget csúcsán eléred a Jóreménység Fok Nemzeti Parkot (Cape of Good Hope National Park), ahol az egyedülálló növényvilág, fõleg a Dél-Afrikát szimbolizáló protea virág ezernyi változatában gyönyörködhetsz, s kapkodhatod a piknikre szánt szendvicseket és gyümölcsöket a tolvaj majmok rámenõs hada elõl. A Park délnyugati csücskén lefényképeztetheted magad a táblánál, mely a Jóreménység Fokát jelzi ­ hadd pukkadjanak a barátok! -, majd felmászhatsz a kontinens legdélibb pontján, a Cape Point csúcsán álló régi világítótoronyhoz, hogy kikukkants az Antarktisz irányába. Visszafelé, a nyugati parton a gyönyörû és nyaktörõ Chapman¹s Peak Drive vezet el Hout Bay-ig. Ha szereted a tenger kínálta finomságokat, feltétlenül állj meg itt: a régi halászkikötõben készül a legfinomabb “hal és szalmaburgonya², a “fish and chips². Beszállhatsz egy hajóba is, hogy megnézd a Fókák Szigetét, vagy ha a madárvilág jobban érdekel, menj el a Madárvilágba (World of Birds). Ezután már az emberek világa következik: Llandudno, Camps Bay és Clifton meredek hegyoldalaira és szikláira tapasztott luxusvilláival, nyüzsgõ strandjaival, üzleteivel, vendéglõivel, kávéházaival.

S itt már vissza is értél Fokvárosba. Nemhiába állítják róla, hogy Rio de Janeiro-val vetekszik a világ legszebb városa címért. Házai a Asztal hegy lábára kúsznak fel, s a hegytetõ ­ amikor nem fedi az asztalterítõnek (tablecloth) nevezett lelógó felhõtakaró - kápráztató kilátást kínál a szélrózsa minden irányába: az Atlanti óceán sokemeletnyi hullámaira, hívogató öbleire, a Fok félsziget felhõkbe veszõ hegyvonulataira, s magára a városra: a Bo Kaap, a muszlim városrész apró házaira, a városközpont felhõkarcolóira és a kertvárosok gyönyörõ villáira. Ez a város ad otthont Dél-Afrika Parlamentjének, itt láthatod az ország legrégibb épületét, a Jóreménység Erõdítményt (Castle of Good Hope), itt látogathatsz múzeumokat, képtárakat, színházakat, mozikat, itt vetheted bele magad a Waterfront szédítõ forgatagába, s itt szórhatod el a pénzed az elegáns üzletek, a nyüzsgõ afrikai és bolhapiacok, a jobbnál jobb éttermek kínálatára. S amikor már kellõképpen zsong a fejed, itt pihenhetsz meg a Kirstenbosch Botanikus Kert (Kirstenbosch Gardens) árnyas fái vagy bokrai alatt, ahol megtalálod a legtöbbjét annak a 8.600 növényfajnak, amelyek ezen a tájon virítanak, s amelyek miatt Fokföldet a világ hat legnagyobb növénykirálysága közé sorolják.

Western Cape vadasparkjai, nemzeti parkjai, felhõk közt húzódó hágói, remek strandjai, gyönyörû városai és falvai, s a minden lépésnél ránk köszönõ történelem igazolja a fokföldiek életérzését: ez az egyetlen hely, ahol élni érdemes. Számunkra ez persze nem így igaz, de egy biztos:

EZT A HELYET MEGNÉZNI NAGYON ÉRDEMES!

Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Keresés a Dél-Afrika.com
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Sth-Africa.com
1CampsBay.com
CyberCapeTown.com
Telkom South African Airways Cafe Erte Internet Cafe And Cocktail Bar, Cape Town, South Africa Victoria & Alfred Waterfront Cape Town Spier Estate Red Bull Music Academy
Tedd szinesebbé vendégkönyvünket! - Kattints ide
Affiliate Partnership Szótár Travel Agents
Turtlr Beach Barbados, a honeymooners paradise