:: Bevezetö :: Szivárványország :: Utazási Ajánlatok ::

Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing   Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing
Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing Dubai Luxury Hotels Search and Accommodation Listing

::: Dél-Afrika.com Partnerek :::

Welcome to DubaiHotels.ae, Dubai Hotels, Dubai Conferences, Dubai Golf Courses and United Arab Emirates tourism Dél-Afrikai Hotelek, Gépkocsibérlés, Túrák és Golf csomagok. - VIZUMOK

Sth-Africa | CyberCapeTown | 1CampsBay | Cafe Erte

Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Hotels Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Villas Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Tours Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE Cars Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE
Dubai Hotels and Hotel Accommodation in the United Arab Emirates UAE
Vissza :: Tõrténelem :: Szállás :: Szabadidõ :: Térkép :: Információ :: Idõjárás :: Kapcsolatfelvétel
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Programkínálatunk ::: Fokváros 1 ::: Fokváros 2 ::: Wild Coast ::: Búvártúra :::
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Látnivalók Dél-Afrikában: Búvártúra ajánlatok

Búvártúra

A Dél-Afrika keleti partján található kikötõõváros, a szubtrópusi klímájú Durban egész évben várja a napfény és a tenger szerelmeseit. A víz alatti világ kedvelõinek a Durban-tõl délre fekvõ South Coast mentén található Aliwal Shoal kínál egyedülálló búvárkodási lehetõségeket, gazdag élõvilágot és számos látnivalót. A zátony- számos, a világon csak itt fellelhetõ élõlénynek ad otthont, míg a nagy számú hajóroncs az Aghullas áramlat és a dél-nyugati szél együttes erejérõl ad tanúbizonyságot.

A part-szakasz Zuluföldön terül el, és az afrikai, az indiai és az európai kultúrák keveredésébõl kialakult különleges hangulatot áraszt. A búvárkodás mellett a térség számos más programlehetõséget kínál a kultúra, a sportok vagy a természet kedvelõinek.
A kalandvágyó búvárok számára exkluzív merülési lehetõséget kínálunk az emberevõ cápák világába, tapasztalt búvárvezetõk kíséretében. A cápás merülések 6-8 méteres búvárhajókról, kis csoportokban (max. 5 fõ), ketrec nélkül történnek.

Búvárkodási lehetõségek:

A terület egész évben kínál búvárkodási lehetõséget. A korall-zátony élõvilága több mint 1200 fajta élõlénynek ad otthont az egyszer¦ szivacsoktól, a színes apró halakon át az óceánok legnagyobb ragadozójáig, a cápákig. Dél-Afrika vizeiben számos cápafaj honos, köztük az „emberre veszélyes” fajok közül 5:
* Homoki tigriscápa (Carcharias taurus)
* Zambezi, más néven a bikacápa (Carcharhinus leucas)
* Tigriscápa (Galeocerdo cuvier)
* Szürkecápa
* Nagy Fehércápa (Carcharodon carcharias)

Ajánlat: DURBAN_BUVAR_W1/2003
Idõtartam 7 nap / 6 éjszaka

1. nap Érkezés Durbanbe. Transzfer a Durbantõl 20 percre délre található tengerparti üdülõvárosba, Illowo Beach-re. Szállás 3 csillagos hotelben.
A modern és kényelmes szállodák a lagúna és a strand között helyezkednek el és számos szórakozási, és kikapcsolódási lehetõséget kínálnak. A szobák elegánsak és tágasak, fürdõszobával, légkondicionálóval, televízióval, telefonnal felszereltek. A szállodákhoz étterem és bár kapcsolódik. Akik kikapcsolódásra vagy sportolásra vágynak, azoknak rendelkezésére áll a szálloda nyitott úszómedencéje, squash pálya, minigolf, biliárdasztal, asztali tenisz, játékterem a gyerekek részére, szauna, és röplabda a strandon.
A közelben számos más lehetõség várja az ide látogatókat, így 8 kiváló golfpálya, lovaglási lehetõség, mélytengeri horgászat, vagy akik az egzotikus állatokra vágynak, azokat több krokodilfarm és természetvédelmi terület várja.

2-5. nap Reggeli a szállodában, majd utána találkozó a merülésvezetõvel aki elszállítja a búvárokat a behajózás helyszínére, ahonnan a búvártúrák indulnak a partrszakasztól kb. 5-10 km-re húzódó Aliwal Shoal korallzátonyhoz. A 4 nap során 8 merülésre nyílik lehetõség, amelybõl kettõ kimondottan a cápák megfigyelésére irányul (Tigriscápák, Homoki-tigriscápák és Zambezi /bika/ cápák – ketrec nélküli merülések, tapasztalt vezetõk kíséretében). A többi merülés során lehetõség van az Aliwal Shoal változatos és gazdag élõvilágát megcsodálni: delfinek, ráják, színes halak. A zátony több, mint 1500 állatfajnak ad otthont.
A merülések 6-8 méteres, speciálisan erre a vizekre tervezett búvárhajókról történik. A merülések között üdítõ és szendvicsek kerülnek felszolgálásra, amelyet az ár tartalmaz. A felszínen töltött idõ kiváló lehetõséget biztosít a delfinek és a cápák vízközeli viselkedésének tanulmányozására.

6. nap Szabad program. Ez a nap számos más ragyogó, szabadon választott programra nyújt kiváló lehetõséget, mint látogatás egy krokodil farmra (kb. 20 km-re Croc World) vagy látogatás egy nemzeti parkba ahol számos más afrikai állatfaj szabadon megcsodálható (50-100 km-es körzetben 4 nemzeti park található).

7. nap Reggeli a szállodában, transzfer a repülõtérre. Indulás vissza Budapestre
vagy hosszabbítási lehetõség Fokvárosban (lásd kiegészítõ ajánlatok).

Szállás (árak ZAR-ban)

Szálloda / ellátás kétágyas elhelyezés egyágyas elhelyezés 3. személy a szobában kétágyas elhelyezés egyágyas elhelyezés 3. személy a szobában
reggeli reggeli reggeli teljes ellátás teljesellátás teljesellátás
Protea Karridene Hotel 3* (a) 500,- 720,- 145,- - - -
Blue Marlin Hotel 3* (b) 375,- 475,- 375,- 425,- 525,- 425,-
Cutty Shark Hotel 3* (b)            

érvényes 2004. Január 1-tõl 2004. Április 1-ig
(a) légkondicionált szoba
(b) nincs légkondicionáló csak ventillátor

Búvárkodás (árak ZAR-ban)

Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
4 nap / 8 merülés csomagban
2 x merülés cápákkal ketrec nélkül
6 x merülés korallzátonyon és hajóroncson
palack és ólom inkluzív
snack és üdítõ a hajón
szálloda merülõhely transzfer reggel és este
2700,-
  Ar
Protea Hotel Karridene *** ½ BB 500
Protea Hotel Karridene *** 1/1 BB 720
Blue Marlin Hotel *** ½ HB 375
Blue Marlin Hotel *** ½ Full Board 425
Blue Marlin Hotel *** 1/1 HB 475
Blue Marlin Hotel *** 1/1full board 525
4 nap / 8 merźlŽs csomag 2.700
2 nap / 4 merźlŽs csomag 900
1 nap / 2 merźlŽs  c‡p‡kkal 750
1 x merźlŽs z‡tonyon vagy haj—roncson 195
nitrox-os merźlŽs fel‡r 50
2 nap merülés / 4 merülés csomagban
2 x merülés az Aliwal zátonyon
2 x merülés roncson: Produce /1974/ és Nebo /1888/
palack és ólom inkluzív
szálloda merülõhely transzfer reggel és este
900,-
1 nap merülés cápákkal
2 db merülés cápákkal ketrec nélkül
palack és ólom inkluzív
750,-
1 db merülés zátonyon vagy hajóroncson
palack és ólom inkluzív
195,-
nitrox-os merülés felár 50,-
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf

Cápás merülés leírása:

A jellemzõ egész napos búvártúra kora reggel kezdõdik, mivel a Tigriscápák 9 óra tájékán jelennek meg a merülés helyszínén. A merülés megkezdése elõtt a merülésvezetõ 15 méteres mélységben sebzett csali-halakat helyez el a fenéken, amelyet követõen a cápák rövid idõn belül megjelennek a helyszínen. A felszíni várakozási idõ 7 perc és 40 perc között változik. Ez a merülési helyszín a durbani cápakutató intézet megfigyelési helye, és így pontos adatok állnak rendelkezésre a cápák elõfordulásának valószínõségérõl. 1999-ben 16 tigriscápát számoltak meg a területen és a találkozás valószínõsége 97% volt. Ez az adat 2000-ben 8 cápa és 83%, 2001-ben 9 cápa és 56%, 2002-ben 18 cápa és 93%, míg 2003-ban 17 cápát számoltak meg és a találkozás valószínõsége 100% volt.

A fenéken rögzített csali körül elhelyezkedõ búvárok két-három cápa megjelenésére számíthatnak, de volt már rá példa, hogy egyszerre 8 cápa mutatkozott egyszerre. A merülések hossza 1õ óra, amely során a cápák a búvároktól kevesebb, mint 1 méterre úsznak el több tucat alkalommal (a számolt legtöbb elhaladás 2000-ben volt, amikor Betty, egy 4,5 méteres nõstény cápa 68-szor haladt el a búvárok elõtt a 1õ órás merülés során).

2003-ban eddig 17 cápa mutatkozott a területen (3 hím és 14 nõstény), közülük a legnagyobb egy 4 méteres nõstény volt, amely rendszeres visszatérõ vendég. A 9 rendszeres visszatérõ cápa között volt Ashleigh is (3,5 méteres nõstény), amely egy 2002-es tanulmány keretében akusztikus jeladóval lett felszerelve.

Ezen idõszak egybe esik a zambezi-cápa megjelenésével a térségben, ezért kiváló lehetõségek nyílnak ezen állatfaj részletesebb tanulmányozására is.

A helyszín további látnivalókat kínál, amelyek néha igen meglepõek lehetnek egy-egy hatalmas fehércápa, pörölycápa, fekete-úszójú szirticápa vagy éppen manta-ráják személyében. A merülés kiváló fényképezési lehetõséget kínál.

A látótávolság a vízben jellemzõen 5 és 40 m között változik.

A víz hõmérséklete 19-25°C
A levegõ hõmérséklete:
°C Nov Dec Jan Feb Márc Ápr Máj
min 14 16 17 17 16 12 9
max 31 32 33 32 32 30 30

Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf

A világ legnagyobb halraja: Szardénia futam (június-július)

Egyedülálló lehetõséget kínálunk a világ legnagyobb, az ¦rbõl is látható halrajával merülni az Aliwal Shoal és a Wild Coast mentén. Bár még igen keveset lehet tudni a szardéniák eme különös vándorlásának pontos okairól, de minden év június-júliusában elindul a part mentén 3-4, egyenként 3,5 kilométer széles, 15 kilométer hosszúságú és 40 méter mély szardénia raj a Jóreménység fokát övezõ hidegebb vizekbõl az északabbra lévõ melegebb vizek felé.

A víz alatti világ kedvelõi, nagy tapasztalattal rendelkezõ szakemberek vezetésével, részesei lehetnek eme különleges víz alatti eseménynek, amely a szardéniák mellett kiváló lehetõséget kínál számos cápafaj (szirticápák, pörölycápák,), a delfinek és a vízimadarak viselkedésénak tesközeli vizsgálatára. Az ezüstös szín¦ halrajt minden évben 20.000 közönséges delfin, 5.000 palackorrú delfin, több ezer cápa, több száz fóka és számtalan más ragadozó hal kíséri és tizedeli. Ritka víz alatti esemény, amit kár volna kihagyni.

A látótávolság a vízben jellemzõen 5 és 30 m között változik.
A víz hõmérséklete 19-21°C. A levegõ hõmérséklete
°C Június Július
min 6 6
max 29 29

Szállás, étkezés:
- középkategóriás (*** vagy ****) szállodákban, 2 ágyas szobákban, reggelivel
a szobák fürdõszobásak, telefonnal, televízióval és légkondicionálóval vannak felszerelve
- az egész napos hajós merülések során a hajón szendvicseket és üdítõt szolgálnak fel, amit az ár tartalmaz

További programlehetõségek:
- látogatás Zuluföldön egy Zulu faluban
- látogatás egy vadrezervátumban, ismerkedés az afrikai állatfajokkal
- további sportolási lehetõségek (tenisz, golf, lovaglás, szörf)
- látogatás Fokvárosba és a Jóreménység fokához (4-5 nap)

Utazás, transzferek:
- utazás Budapest – európai légikikötõ – Johannesburg – Durban útvonalon menetrendszer¦ járatokkal
- repülõtér – szálloda – repülõtér transzfer
- merülési helyszínek közötti transzferek
- autóbérlési lehetõség

Búvárkodás:
- a palackot és az ólmot tartalmazza az ár
- lehetõség van a felszerelést a helyszínen bérelni
- lehetõség van Nitrox-os merülésre
- a nem búvárkodó kísérõknek lehetõségük van cápákat, delfineket és bálnákat figyelni a hajóról


2. – St Lucia és Sodwana bay (május-június és augusztus)

St Lucia és Sodwana bay Dél-Afrika észak-keleti részén, közvetlenül a Mozambique-i határ mentén, az óceánparton elterülõ tájvédelmi és természetes vadrejtõ terület. A St Lucia tórendszer és a környéke számtalan vízi és szárazföldi állat élõhelye. Bár területileg kisebb, mint a Krüger vagy a Okavango vadrezervátumok, mégis több állatfajnak ad otthont a tórendszer. A terület számos, a kihalás szélén álló állatfaj fennmaradását biztosítja és többek között itt található meg Dél-Afrika legnagyobb lélekszámú víziló állománya, de úgyszintén nagy számban élnek itt krokodilok és pelikánok. Összességében 530 madárfaj otthona a St Lucia tórendszer, többek között a flamingóké (kb 60.000 példány él a területen) és számos kacsa fajé. A terület kedvenc költõhelye 3 teknõsfajnak és kedvelt vadászterülete a cápáknak.

Minden év május-júniusában és augusztusban a St Lucia tórendszer élete hirtelen felpezsdül, mivel ezen idõszak a tengeri pérhalak és a heringek ikrarakásával esik egybe. Ezen idõszakok fantasztikus lehetõséget kínálnak a kalandvágyó búvárok számára, mivel ekkor 2-3 ezer cápa, 3-4 ezer krokodil és 6 ezer pelikán megfigyelésére adódik lehetõség, számos más állatfaj tanulmányozásával egyidõben.

A tengeri pérhalak szaporodásának idõszaka május-júniusban, míg a heringek ikrarakása augusztusban van, amikor sekélyvízi merülések során meg lehet figyelni a cápák és a krokodilok táplálkozását 1-2 méteres távolságból. Ezen egyébként veszélyes állatfajok megfigyelése annak köszönhetõen lehetséges ezen sz¦k idõszak alatt, mivel a nagy mennyiségben rendelkezésre álló táplálék hatására a cápák és a krokodilok semlegesen reagálnak az ember jelenlétére a vízben.

A merülésekre közvetlenül a dagály elõtt és után van lehetõség mivel a víz ekkor a legtisztább, és kb 3 méteres mélységbõl lehet a nagy számú ragadozót táplálkozás közben megfigyelni. A merülések partról történnek és garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak. A látótávolság a vízben 5 és 10 méter között, míg a víz hõmérséklete 22 és 25°C között változik.

Ez nem egy hagyományos értelemben vett búvárkodás, mivel igen sekély vízrõl van szó, de egy kiváló vízi szórakozási lehetõség. A búvárkodás mellett lehetõség van motorcsónakokkal bejárni a tórendszert és megfigyelni vagy lefényképezni a változatos vadvilágot, bele értve a szárazföldi nagyvadakat, vízimadarakat és a vízilovakat is.

Sodwana bay egy újabb egyedülálló, ezúttal tengeri búvárkodási lehetõséget kínál azoknak, akik kíváncsiak a legnagyobb és egyben a legszelídebb cápákra, a bálnacápákra. Sodwana bay, illetve a mozambique-i - dél-afrikai határon lévõ Ponta Do Uora szeptembertõl áprilisig kínál kiváló lehetõséget ezen vízi óriások megfigyelésére. Az Indiai óceán ezen szakasza lehetõséget kínál más állatokkal való találkozásra is úgy, mint az óriás vízi teknõsökkel vagy más cápafajokkal való találkozásra is.

A nappali hõmérséklet nagyon magas, a víz hõmérséklete 24-29°C, míg a látótávolság a vízben 10 és 40 méter között változik. A terület malária veszélyes, ezért malária tabletták szedése erõsen javallott !!

Szállás, étkezés:
- St Lucia-ban, kényelmesen berendezett magánfogadókban, 2 ágyas szobákban reggelivel vagy akár teljes ellátással

További programlehetõségek:
- további néhány nap eltöltése Durban-ben
- látogatás Fokvárosba és a Jóreménység fokához (4-5 nap)

Port St JohnsUtazás, transzferek:
- utazás Budapest – európai légikikötõ – Johannesburg – Durban útvonalon menetrendszer¦ járatokkal
- Durban repülõtér – St Lucia – Durban repülõtér transzfer lehetõség mikrobusszal vagy
- autóbérlési lehetõség

Búvárkodás:
- a palackot és az ólmot és a merülésvezetõt tartalmazza az ár
- lehetõség van a felszerelést a helyszínen bérelni (Durban)
- lehetõség van a St Lucia tórendszeren hajókázni és közben a változatos élõvilágot megfigyelni (3 órás kirándulás – nem búvárkodóknak is remek lehetõség)
- a nem búvárkodó kísérõknek lehetõségük van cápákat, delfineket és bálnákat figyelni a hajóról (Sodwana bay)


Pihenõ, kaland és vadásztúrák

1. – Port St John’s és a Wild Coast (egész évben)

Port st John’s a dél-afrikai Vadpart, a Wild Coast szívében található az ország keleti partvidékén, Durbantõl 250 km-re délre található település. A Vadpart tájvédelmi terület, amely a szigorú szabályozásoknak köszönhetõen a mai napig megõrizte természetességét és ellenállt az ember természetformáló erejének. A Vadpart a nevét a sokszor igen mostoha és viharos tengerrõl kapta, amely az évszázadok során számos tengerész életét nehezítette meg és több száz hajó elsüllyedését okozta eme 270 km-es partszakasz mentén. A különös erej¦ hullámokat két természeti erõ, az Aghulas áramlat és a dél-nyugati szél alkalmankénti találkozása idézi elõ. Az észak-keletrõl érkezõ Aghulas-áramlat az egyik legerõsebb óceáni áramlat, amely óránkénti 13 km-es sebességgel száguld az Aghulas-fok irányába. Amikor az áramlat találkozik a dél-nyugati széllel, a parttól néhány kilométeres távolságra a világ legnagyobb, sokszor több tíz méter magas hullámok jönnek létre, amelyek számos modern óceánjáró hajót süllyesztettek el vagy téptek ki belõlük futballpálya méret¦ darabokat.

A Vadpart a XVII. és XVIII. századokban a fehér ember számára ismeretlen terület volt, és itt hajótörést szenvedni egyenlõ volt a biztos halállal. Akik nem estek a tenger áldozatául, azoknak a helyi törzsekkel, a vadállatokkal, a sebes folyású folyókkal és az õserdõvel kellett felvenniük a harcot az akkori legközelebbi telepes-város, Port Elisabeth felé vezetõ 1000 km-es úton. A katasztrófákról számos tárgyi bizonyíték árulkodik a Vadparton barangolóknak.

A Vadpart a Xhosa és a Pondo törzsek területén helyezkedik el, akik a mai napig õrzik szokásaikat és kultúrájukat, különleges látványosságot kínálva az ide látogató turistáknak. A régi korok tengerészei és a különleges hangulatot árasztó helyeket kedvelõ modernkori utazók is csodájára járnak a hely szépségeinek. A Vadpart a természetes formájában megmaradt homokos partjaival, leny¦gözõ vízeséseivel, folyóival, sziklahasadékaival és változatos növény és állatvilágával végtelen programlehetõséget kínál a pihenni és sportolni vágyóknak egyaránt.

A partszakasz több a kihalás szélén lévõ állat és madárfajnak ad otthont, többek között a kaffervarjúnak, amelybõl alig pár darab maradt fenn napjainkra. Összességében több. mint 250 madárfaj található meg Port St John’s környezetében, míg partszakasza egyedülálló lehetõséget nyújt a világ legnagyobb emlõsei, a bálnák közeli tanulmányozására. A bálnákon kívül a vizei számtalan cápának, delfinnek, rájának és más egyéb színes halnak adnak otthont, változatos lehetõségeket kínálva a búvárkodás szerelmeseinek.

Minden ide látogató ember megtalálhatja a kedvére való szórakozást, amelyben tapasztalt és a helyi sajátosságokat kiválóan ismerõ túravezetõk lesznek a segítségükre.

Program lehetõségek a Vadparton:

-búvárkodás /merülés a világ legnagyobb vízi-emlõseivel, a bálnákkal, illetve a látnivalók között szerepelnek delfinek (közönséges és palackorrú), cápák (pörölycápa, zambezi, tigriscápa, szirticápák), ráják (manta) és megszámlálhatatlan számú színes hal/
- motorcsónakos bálna és delfinnézés, amely során 5-10 méteres távolságból lehet megfigyelni az állatokat. lehetõség van a delfinekkel együtt úszkálni
- wave jumping. Hullámokon ugrálni speciális motorcsónakokkal.
- szörfözés gyönyör¦ homokos partok mentén. Hullámok garantáltak.
- tengeri kajakozás
- rafting-olás a környezõ vadviz¦ folyókon

- gyalogos, kerékpáros és lovas túrázások a Vadpart csodálatos tájain. Az 1-2 napos túrázásoktól, a 10 napos hátizsákos, sátras túrákig minden megszervezhetõ. A túraútvonalakon csodálatos homokos és sziklás partszakaszok, hegyek, számtalan vízesés és zuhatag, kristálytiszta viz¦ sziklás medencék, változatos állat és növényvilág található. A túrázók követhetik a korabeli hajótöröttek útvonalát, és megtapasztalhatják nehézségeiket ezen a tájon.
- akik terepjáró vagy motorháton kívánják bejárni a tájat, azoknak 1 napostól 5-6 napos túrákat kínálunk

- lehetõség van természetfotósok számára külön útvonalakat összeállítani, amely során egyedülálló fotókat készíthetnek ritka állat és madárfajokról
- akik csak az afrikai állatvilágra kíváncsiak a természetes környezetükben, azoknak egyedülálló lehetõséget kínálnak a környékben található Mkambati, Silaka és Hluleka Nemzeti Parkok, Port St John’s-i kiindulással

- akik el akarnak szakadni az utak adta korlátoktól, azoknak ajánljuk a helikopteres szafarikat. Akár több napos szafarikra is lehetõség van, amely során a vendégnek legszimpatikusabb helyen ütnek tábort éjszakára, vagy mindentõl távol esõ luxus vendégházakban tölthetik az éjszakát.
- azok akik szeretnék a levegõbõl megtekinteni a Vadpartot de nem vágynak helikopteres szafarira, azoknak ajánljuk a repülést motoros sárkányrepülõ fedélzetén
- akik saját maguk kívánnak a szelek szárnyára kelni, azoknak kínáljuk a siklóernyõzést, amelyhez kiváló adottságokat nyújtanak a környezõ 1000-1500 méteres hegyek és az állandó szelek

- a helyi kultúra iránt érdeklõdõknek ajánlunk 1 napos látogatásokat eredeti Xhosa falvakba, ahol az õslakosok megmutatják a valódi Afrikát annak szokásaival és hitvilágával. Alkalmanként a látogatók részt vehetnek valós beavatási szertartásokon vagy törzsi szokások szerinti esküvõkön, de minden esetben ízelítõt kaphatnak a helyi vendégszeretetbõl

- a horgászokat is változatos programokkal várja a Vadpart. Lehetõség van nyíltvízi horgászatra, amely során cápát, kardhalat vagy más ragadozó halak akadhatnak a horogra, de hasonlóan élvezetes a horgászat a parti sziklákról, amely egyfajta speciális technikát igényel a horgásztól. Nem ritka fogásnak számít egy-egy a kisebb pörölycápa vagy 40-50 kg-os hal sem. Akik a csendesebb vizekre vágynak, azoknak számtalan lehetõséget kínálnak a környezõ folyók, mint például az Umzinvubu folyó, amely Port St John’s-nál ömlik az Indiai Óceánba. A folyó mind a torkolatnál, mind följebb kiváló halfogási lehetõségeket kínál a spothorgászoknak.

- a Vadpart nem csak a túrázni és sportolni vágyókat várja, hanem kivalló lehetõséget biztosít a pihenni vágyók számára is. A terület izoláltsága a külvilágtól, a csodálatos környezet ideális helyszíne lehet a mézeshetek eltöltésének. A nászutasokat önálló bungalow-k várják az Indiai óceán napsütötte partjain.

Szállás, étkezés:

- elhelyezés Port St John’s-ban magánfogadóban, 2 ágyas, fürdõszobás szobákban, reggelivel vagy félpanzióval (a szobák egyszer¦en berendezettek, de tiszták, takarosak) a fogadóhoz édesviz¦ úszómedence tartozik. Egyéb szolgáltatások: étterem, játékterem, telefonálási lehetõség

A fogadó közvetlenül az Indiai óceán és az Umzinvubu folyó torkolatánál helyezkedik el és egy botanikus kert veszi körül, ahol több mint 100 fajta madár figyelhetõ meg.

- vagy exkluzív bungalowkban, reggelivel vagy akár teljes ellátással (a házak 2 ágyasak, fürdõszobával, szabadtéri privát zuhannyal, ventillátorral vannak felszerelve) A házakból gyönyör¦ a kilátás (a tengerre vagy a folyóra vagy a botanikus kertre néznek).

- vagy nászutas bungalowkban amelyek a többi háztól izoláltan helyezkednek el. Mindegyik bugalow utánozhatatatlan kilátást kínál az Indiai óceánra és az õserdõ-szer¦ növényzetre.

Utazás, transzferek:

- utazás Budapest – európai légikikötõ – Johannesburg – Umtata útvonalon menetrendszer¦ járatokkal
- repülõtér – szálloda – repülõtér transzfer autóval vagy kisrepülõgéppel

További programlehetõségek:
- utazás Fokvárosba, a Jóreménység fokához. Hazautazás közvetlenül Fokvárosból
- elhelyezés Fokvárosban középkategóriás 3 és 4 *-os szállodákban
- gépkocsi bérlés Fokvárosban

Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Keresés a Dél-Afrika.com
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Big Game of Africa
Lion Leopard Giraffe Elephant
Lion
Leopard
Giraffe
Elepant
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Dubai Hotels, Dubai Accommodation, Dubai Tourism, Dubai Conferences, Dubai Golf
Sth-Africa.com
1CampsBay.com
CyberCapeTown.com
Telkom South African Airways Cafe Erte Internet Cafe And Cocktail Bar, Cape Town, South Africa Victoria & Alfred Waterfront Cape Town Spier Estate Red Bull Music Academy
Tedd szinesebbé vendégkönyvünket! - Kattints ide
Affiliate Partnership Szótár Travel Agents
Turtlr Beach Barbados, a honeymooners paradise